1350850943_img-088237878c8b1b151759311b1

Viime viikko kuluikin sitten tiiviisti peiton alla flunssaa potien. Reilu viikko sitten sain pieniä oireita, ja otin kiireen vilkkaa Oscillococcinumia, homeopaattista troppia, joka viimeksi silotteli flunssan niin mukavasti. Oireet hävisivät ja kuvittelin ylireagoineeni, ja lopetin niiden ottamisen. VÄÄRIN! Kaksi päivää meni ja sitten se iski oikein voimalla. Viime perjantaina jo Dans le Noir'ssa olin jo viittä vaille potilas, lauantai olinkin sitten jo ihan sängyssä. Että pitikin tyriä. Koko viikko meni sairastellessa, nyt alkaa olla jo parempi olo, mutta vieläkin, kun vähän kävelee, niin hikeä pukkaa ja alkaa väsyttää. Oma vika!

Tänään lähdin kuitenkin kävelylle, ettei kunto kokonaan rapistu. Lähdin toiseen suuntaan kuin yleensä, ajattelin sellaisen puolen tunnin lenkin kävellä. Kun käännyin kotiin päin, huomasinkin katukirppiksen ja menin katsomaan. Niitä silloin tällöin on sunnuntaisin, mutta en tiedä, ovatko jotenkin tiettyinä sunnuntaina ja missä milloinkin. Se olikin iso kirppis, kahden ison kadun varrella levittäytyen vähän sivukaduillekin. Mukaankin tarttui jotain: kohdalle osui ihana, punainen iso omena, joka osoittautui termokseksi. Komea kapine, pakko saada. Tingin hinnan viiteentoista euroon. Joo, olihan se aika paljon, mutta toi on kyllä Esine. Kuvasta ei ehkä hahmota kokoa, halkaisija on noin 25 cm.

Jatkoin kiertelyä, ja mukaan tarttui vielä yksi hihaton paita ja yksi neule, sekä päällystakki. Olinkin jo kierrellyt vähän kaupoissa etsimässä takkia, kun edellinen on heittänyt henkensä, mutta en ole löytänyt sopivaa, jonka raaskisin ostaa. Nyt sattui sopivan kokoinen, musta villakangastakki kohdalle, se on tosin aika pitkä, melkein nilkkoihin asti, mutta hyvän näköinen. Otin mukaan, ei paljoa maksanut ja kaipa se on ihan hyvä. Talvi tulossa ja ilmat viilenevät täälläkin, en ehkä tuulitakilla pärjää. Vaatevarastoa pitäisi muutenkin laajentaa, sillä nytkin minulla pyörii par'aikaa alakerran pesulassa kaksi koneellista pyykkiä, toinen tummia ja toinen vaaleita, mutta yhteensä ne täyttäisivät vajaat puolet yhdestä koneesta. Ja pesun hinta on 3,50, oli kone tyhjä tai täysi. Lisäksi kuivaus 2 e, eli tällä kertaa sinne upposi 9 euroa. Jos olisi enemmän vaatteita, ei tarvitsisi joka viikko käydä. Ehkäpä joskus! Vaatteita tosin on nyt kivampi ja helpompi ostaakin, kun olen laihempi, pihiys vain vaivaa. Vai liekö opiskelijan budjetin huomioon ottaen ihan vain järki!