Eilen illalla tälläydyin kaupunkiin, Club Finlandian tapaamiseen. Nautimme aperitiiveja yhdessä keskustan kahvilassa. Monenlaista väkeä oli paikalla, yksi perhe oli lapsineen, oli yksi toinenkin opiskelija, työn perässä tulleita tai ehkä paremminkin töistä lähetettyjä. Toiset tulleet vähän aikaa sitten, toiset täällä jo vuosikymmenet asuneita. Oli mielenkiintoista tavata, kuulla tarinoita ja mukavaa puhua suomea. Vatsatanssiakin olisi ollut aperitiivin jälkeen tarjolla... Siis tanssitunteja, ei katsomopaikkoja. Jätin kuitenkin väliin. 

Lähdin sieltä yhden suomlalis-italialaisen pariskunnan kanssa yhtä matkaa, hekin olivat pyörillä liikkeellä. Täällä ilmeisesti on nousemassa uusi pyöräilyliike, kuulin, että paikallinen pyöräilykerho Cliclobby (jonka olinkin jo netistä bongannut) järjestää kokoontumisajoja keskellä kaupunkia. Osoittavat joukkovoimaa siis. Täällä on uusi kaupunkipyöräjärjestelmä, tänä vuonna ilmeisesti käyttöön otettu, mutta muuten tämä ei ole kovin pyöräilevä kaupunki (vielä). Ja kypäriä en ole nähnyt juuri muualla kuin peilissä. Hyvä siellä. Voisi olla muuallakin. Eilen tapaamani pariskuntakin tunnusti omistavansa kypärät, mutta kaappiin olivat jääneet hyllyä suojaamaan. Pyöräteitä on hajanaisesti pieniä pätkiä, mutta en vielä oikein tiedä, missä. Tosin ihmiset eivät ole moksiskaan jalkakäytävällä pyöräilystä, taksikaistojen käytöstä tai muusta luovasta katutilan käytöstä. Pyörät on varmaankin vielä sen verran harvinaisia, että meille annetaan tilaa ja etuoikeuksia. Eilen näin myös pyöräliikkeen, joka korjaa pyöriä, ihan merkkihuoltoon voin siis ajokkini viedä. Sattui olemaan oikean merkin liike ;o) Taidan poiketta siellä tänään, sillä viimerytkähdyksessä etujarru vääntyi, enkä saanut väännettyä sitä takaisin. Samoin jarrupala on liimalla kiinni... 

Aika vahva ilmiö täällä tämä aperitiivi. Mennään johonkin kuppilaan seitsemän-yhdeksän maissa, otetaan aperitiivijuoma ja syödään seisovasta pöydästä alkupaloja. Seurustellaan tuttavien kanssa ja sen jälkeen poistutaan jonnekin oikeasti syömään. Tai niinkuin köyhät opiskelijat tekevät: mennään mahdollisimman halpaan paikkaan, syödään paljon, ja ollaan tyytyväisiä. Erikoista on sekin, että tällaisessa gourmet-maassa, jossa ihmiset arvostavat makuja, pikkupalat ovat kyllä hyviä, mutta ne syödään löteröiltä muovilautasilta, tai ainakin muovihaarukoilla, kuten eilisessä paikassa, jossa oli keraamiset lautaset. Hinnat ovat viidestä kymmeneen euroon, sillä saa drinkin ja pikkupalat.