1350818025_img-5c8b4de4c3e4c7fc240505bbc

On se kummaa. Ensin sitä herää omassa sängyssä, katselee koivunoksia ikkunasta, ja sitten sitä onkin Milanossa uudessa kämpässä.

Tuskin olin päässyt lentokentältä, kun kännykkäni soi, ja ylen ystävällinen asunnonvälitystoimiston mies soitti kysyäkseen, joko olen tulossa ja voisiko hän hakea minut autolla asemalta. Toki, toki. Ja siellä hän sitten oli, kantoi laukun (muuttokuorman) autoon ja autosta asunnolle. Tutto in posto. Hän oli tehnyt minulle sähkö- ja kaasusopimukset valmiiksi, kuten oli luvannut, joskin joku sähköteknikko kuulemma vielä tulee tarkistamaan jotain. Avuliasta ja ystävällistä. Olen toki maksanutkin palvelusta, mutta toisinaan Suomessa on saanut tottua siihen, että maksaa, ja silti palvelu on niukahkoa. Sitäpaitsi olen laskuni välittäjälle jo maksanut, mitään ei ole enää minulta tulossa... Kaipa se on totuttava ystävällisiin ihmisiin! Täytyy kyllä todeta, että muutenkin kaikki ovat olleet hyvin ystävällisiä ja avuliaita, jos olen tarvinnut apua tai neuvoja. Ehkäpä vielä törmään muunkinlaisiin ihmisiin, mutta tähän asti kaikki hyvin.

Nyt istun kämpilläni, otin kuvat kaikista epämiellyttävistä paikoista kämpässä, eli kaikista, mistä suinkin voi kuvitella joutuvansa maksamaan muuttaessaan pois. Vuokranantaja kyllä vaikutti oikein mukavalta, mutta niinhän kaikki ovat sopimusta tehdessään mukavia, ja siperia on opettanut, että parempi on katsoa kuin katua. Ja nykyään näinä digikuvien aikoina on niin helppo katsoa. Kuvasin lattiasta kattoon kaiken, jotta tarvittaessa voin näyttää, että näinhän se oli jo tullessa. Toivottavasti en tarvitse näitä kuvia. Asunto on kuitenkin kaikkiaan siisti ja hyväkuntoinen, kaikki toimii, paitsi kylppärin lavuaarin tulppa, joka on jumiutunut kiinni. Ehkäpä saan senkin vielä toimimaan.

Kohta lähden tästä kohti Comoa, jossa vietän seuraavat kaksi viikkoa intensiivisesti italiaa opiskellen. Olisin voinut periaatteessa täältäkin käsin käydä kurssilla, sillä matka kestää vain tunnin lähimmältä asemalta, eli kaikkiaan noin tunti ja vartti, ehkä reilu. Kuitenkin ajattelin, että on mukavampi majoittua sinne muiden opiskelijoiden kanssa, varsinkin, kun koulu oli hommannut varsin edullisen majoituksen, vain 27 e / yö B&B-paikassa. Junamatkat kuitenkin maksaisivat jonkin verran nekin, joten menen sinne. Ehkäpä tulen sitten viikonloppuna pyykkiä pesemään ja kämppää laittamaan.