1350818051_img-a8185b9c5fc991e32083764af

Terveisiä lomalta! Nyt onkin aikaa ja tarmoa lumitöihin, eivätkä ne työt ihan heti lopu. Katon putsaus oli ensimmäinen koitos, jonka yhdessä mieheni kanssa kävimme urakoimassa. Se olikin ensimmäinen kerta, kun loimme lumia katolta täällä asuessa;e vielä kertaakaan ei tullut mieleen, että olisi tarvis. Nyt kuitenkin lunta oli niin paljon, että varmuuden vuoksi päätimme kuitenkin keventää kuormaa. Myös katolla olevat tuuletusputket uhkasivat jäädä lumen alle. Katolla meni koko lauantaipäivä, ei ajallisesti, mutta energiallisesti; hämärän tullessa homma oli valmis, mutta voimia ei ollut enää muuhun.

Seuraavana päivänä saatoin huomata, että minulla on lihaksia. Olo ei ollut erityisen voimakas, mutta lihakset ilmoittivat olemassaolostaan. En tiennytkään, että selkälihaksia tarvitaan tuolista nousemiseen ;o) Tunnetusti lihaskipu lähtee sillä, millä se on tullutkin, joten pihalle ja lapion varteen!

Nyt on se aika vuodesta, jolloin haetaan seuraavan vuoden opiskelupaikkoja. Koska olen MEDes-opiskelija, olen jo systeemissä mukana ja siis menossa johonkin ensi vuodeksi, mutta paikkaa pitää kuitenkin hakea. MEDekseen kuuluu seitsemän koulua Euroopassa, joista saa toivoa, ja koska Suomesta olen alun perin, Italiassa olen tämän vuoden, jää jäljelle vielä viisi koulua. Niistä Skotlantiin en erityisesti mieli. Hain ensisijaisesti Pariisiin, toissijaisesti Stuttgartiin, ja kolmanneksi vaihtoehdoksi vielä merkitsin Tukholman. Seitsemäs koulu sijaitsee Kölnissä. Mikään noista seitsemästä ei ole huono vaihtoehto, paitsi jos Helsinkiin määräisivät, niin se ei ehkä täyttäisi vaihto-ohjelman tavoitteita... Pariisiin luulen pääseväni, viime vuonnakin hain sinne, ja minulle jo vähän lupailtiin, että voisin tänä vuonna päästä sinne. Siellä oppisin ainakin kielen, sillä vaikka olen ranskaa opiskellut A-kielen verran, taito on aina vain melko horjuva ja varsinkin kieliopin kanssa minulla on vaikeuksia. Vuosi opiskelua ranskaksi tekisi varmasti hyvää kielitaidolle. Pariisissa asuu myös kaksi pikkuserkkua, joten olisi seurapiirikin valmiina. Kummitätikin asuu parin tunnin matkan päässä, joten olisi varmaankin rattoisaa poiketa joskus viikonloppukylässä. Toisaalta Stuttgartkin olisi varmasti mukava paikka opiskella, koulussa opiskelu on kuulemma melko pajapainotteista, mikä sopisi minulle. Pienemmässä kaupungissa olisi ehkä helpompi löytää asunto, tai sen voisi saada halvemmalla. Asunnonhankinnasta olenkin hiukan huolissani, Milanossa kävi niin hyvä tuuri, kun löysin mukavan ja kohtuuhintaisen asunnon läheltä koulua. Stuttgartiin päätyminen tietäisi kuudennen kielen opettelua...

Eilen kävin koululla tulostamassa portfolioni, askartelin sitä eilen kotona viittä vaille valmiiksi ja vielä tänään kävin sitomassa sen koulun sidontalaitteella. Onnistuin sohlaamaan senkin homman niin, että siihen tuhrautui käytännössä koko päivä. Sain kuitenkin portfoliot valmiiksi ja hakemukset matkaan; niiden on oltava perillä maanantaina. Ei siis yhtään liian aikaisin!

Nyt jos ois tarmoa, niin päivittäisin sen portfolion myös nettiin. Ja jos oikein riehaannun, niin käännän sen italiaksi. Tai siis... tönkköitaliaksi. Se on se murre, jonka hallitsen.