1350850767_img-8c8989fd1e29eda59d2217f88

Eilen lenkkeillessäni näin Pikku-Myyn: pikkuruinen mummu nojasi myymäisesti tolppaan, ilmeisesti kyytiä odotellen, nuttura oli tallella ja mekko kuin pienenäkin. Ikää oli tullut aika paljon, mutta katse oli terävä kuin ennenkin. Onhan hänen oltava jo aika iäkäs, toki.

Koulu on alkanut, melkein. Tämään viikon ohjelmassa on ollut erilaisia infotilaisuuksia ja kierroksia koulun sokkeloissa. Vain pari kerta olen eksynyt rakennukseen, onneksi se ei ole ihan yhtä mahdoton, kuin koto-Taik, jossa voi käytävällä löytää luita... Ensi viikolla pääsemme ilmeisesti hommiin käsiksi, meillä on viikon työpaja, johon osallistuvat MEDes-opiskelijat, sama määrä japanilaisia opiskelijoita ja yhtä monta ranskalaista opiskelijaa. Lisäksi meillä on Sonyn suunnittelijoita ohjaamassa työskentelyä, ja homma ilmeisesti liittyy johonkin Sonyn juttuihin. Kuulostaa kiinnostavalta, vaikka en tiedäkään vielä sen enempää. Luulen, että saamme kurkistaa heidän työskentelytapoihinsa, luvassa ilmeisesti jotain materiaaleihin liittyvää ideointia. Kivaa!

Alan pikkuhiljaa kotiutua tänne, vaikka vielä monta asiaa on hukassa. Tänään tai viimeistään huomenna ohjelmassa on pesulakäynti. Alakerrassa on itsepalvelupesula, ja se on seuraava tutustumiskohde. Aamusella kävin torilla, ihan kulman takana, ostin ruokatarpeita. Torilla on kiva käydä, mutta on kyllä todettava, että momi asia on aika kallista torilla. Monesti myös hinta selviää vasta sitten, kun tavarat on jo kassissa. Hedelmät ja vihannekset on hyviä ja tuoreita, mutta monen tuotteen kohdalla niiden tuotantotapa tai -alue ei ole ollenkaan selvä tai varma tai parempi kuin marketissa. Kalakauppiaalla on myynnissä tonnikalaa jostakin tuotuna, hedelmäkauppiaalla tuotteita myös kaukomailta. Tuotantotapakin on vaikeampi hahmottaa. Häkkikanalan munat eivät luomuksi muutu sillä, että ne myydään torilla. Kauppiaat varmaankin hakevat tuotteensa samasta tukusta kuin marketin kauppiaatkin. Ostin muuten kuuden luomumunan paketin, ja hinta oli melkein neljä euroa! Ensi kerran taidan ostaa muualta. Löysin nurkan takaa myös luomukaupan, ja lähimarketissa on myös paljon luomutuotteita, joiden hinnat eivät näyttäneet ollenkaan pahoilta.

Kuvassa asuntoni tämänhetkinen tila; aika kotoisaa jo!