1350818033_img-22ddd78513da543ce128fcd4a

Nyt on kolme neljästä tentistä takana. Maanantaina oli tuotemuotoilukurssin loppukatselmus. Olimme tehneet lopputuotteeksi kuulokkeet rautalangasta, tuli hienot! Laitan kuvan tähän, kunhan saan sen, kaveri kuvasi ja kuva on vielä matkalla. Arvosanakin oli mairitteleva 28/30, joskin arvosanoja tuntui tulevan aika herkästi.

Tänään oli aamulla pakkaussuunnittelukoe. Varsinainen professori oli saanut parahiksi flunssan, ja apuope sai antaa arvosanat ulkomaalaisille, joiden pitää lähteä tällä viikolla. Paikalliset jatkavat koetta ensi viikolla. Hän kyseli kinkkisiä kysymyksiä tenttikirjoista. Monesti nämä suulliset kokeet on olleet aika leppoisia, mutta tämä kyllä kysyi aika yksityiskohtaisiakin juttuja. Noh, hyvän arvosanan sain kuitenkin, 28 tuli siitäkin.

Iltapäivällä oli ruokamuotoilun vuoro. Olin ensimmäisenä vuorossa, ja jouduinkin esittelemään tekemäni tutkielman luokalle luennonomaisesti. Harmi, ettei ollut mahdollisuutta heijastaa tutkielman sivuja, sillä ne olivat aika havainnolliset. Lisäksi opettaja keskeytti vähän väliä jaarittelemalla sitä ja tätä suomalaisesta ruokakulttuurista ja vähän muustakin. Melkein vaivaksi asti. Teki mieli sanoa, että nyt on mun vuoro. Linja piti kuitenkin, 28 napsahti siitäkin tentistä.

Huomenna olisi vielä konseprimuotoilun vuoro. Työ on tehty hyvin ja huolella, luulen, että hyvä arvosana on sieltäkin tulossa. Tein huomiseksi mallin muotoutuvasta aurinkopameelista, jota olemme suunnitelleet. Se koostuu pienistä, kuusikulmaisista laatoista, jotka on kiinnitetty kankaalle kuten mosaiikkilaatat. Jos joskus aiotte laatoittaa, älkää valitko kuusikulmaista laattaa! Oli nimittäin aika haastava sommiteltava. Tässä oli noin 180 laattaa, ja kun toisesta reunasta aloitti, niin toiseen reunaan ei meinannut mahtua sama näärä rivejä kuin toiseen laitaan... Pienikin heitto jossain kertautui laatasta toiseen ja aiheutti isoja rakoja. Onneksi ei tarvinnut kiirehtiä kuivuvan laastin takia, vaan sain sommitella rauhassa. Hieno tuli. Lopuksi rivitkin täsmäsivät, heh.