Saavuin eilen Comoon illalla puoli kahdeksan maissa. Asunnolta lahteminen oli hankalaa, koska en saanut asunnon ovea lukkoon... Taistelin sen kanssa ehka puoli tuntia, tyonsin, vedin, nostin ja puskin, mutta ovi ei suostunut menemaan lukkoon. Lopulta luovutin, ja soitin valittajalle. Yritin selittaa italiaksi ja ranskaksi, jopa yritin englantia, jota han ei kuitenkaa ymmartanyt ollenkaan, joten han paatti hypata autoonsa ja tulla paikan paalle katsomaan, mista on kyse. Ylen ystavallista jalleen... Samalla narisin jumittuneesta kylpparin tulpasta, jota hankaan ei saanut toiminaan, ja han lupasi laitattaa sen kuntoon, oli hyva, etta tuli sanottua, silla han oli jo hieman epauskoinen, olinko tosiaan loytanyt sen sellaisenaan. Viikon paasta olisi ollut viela vaikeampi selittaa. Joka tapauksessa, oven lukitsemisesa ei ollut mitaan muuta kuin voimanpuutetta. Piti kiskoa ja nostaa... ja samalla kiertaa avainta. Pitanee kohentaa lihaskuntoa.

Paasin siis kuitenkin matkaan. Tulin paikallisjunalla Comoon, lippu maksoi vain 3,60. Matka meni nopeasti, ja saapuminen Comoon oli todella vaikuttava. Kaupunki on pieni, tunnelmallinen, ja juna matelee loppumatkan kuin ratikka kadulla. Tunnelma on todella kiva. Majapaikassa meilla on neljan hengen huone, meita on mina, yksi saksalainen tytto, jonka jo tunsin ennestaan, ja yksi ranskalainen ja yksi puolalainen tytto. Meilla on yksi internetyhteys, tassa puolalaisessa lapparissa, mita juuri lainaan, siksi tassa ei ole ookkosia, en loytanyt nakkainkomentoa, jolla olisin saanut ne aikaan, anteeksi siis puolikielinen kirjoitus. Taalla on tiukat saannot; ei pyykinpesua huoneissa, syominen huoneissa kielletty... ehka salakuljetamme ruokaa...

Aloitimme kielikurssin tanaan tasokokeella. Ponnistelut eivat ole menneet hukkaan, paasin keskiryhmaan (aloittelijat, keski-, ja edistyneet opiskelijat). Olen todella tyytyvainen. Tanaan olemme kavelleet kavereiden kanssa kilometritolkulla kaupungilla ja jalat huutavat apua. Menemme joidenkin kanssa illalla lasillisille, joskin luulen, etta ainakin mina tulen aika aikaisin takaisin, silla olen nut jo vasynyt kaikesta kavelemisesta ja kuumuudesta. Sulan tanne. Olen juonut litratolkulla vetta mutta pissalla ei ole tarvinnut juosta.