1350851003_img-a7826ad2098901248a0703437

Kävin eilen sunnuntaina yhden opiskelijakaverin kanssa kävelyllä Jaurès'n tieoilla. Kävelimme kanavan vartta, siellä oli paljon popula liikkeellä, olihan sunnuntai ja aurinko paistoi, kevättä oli ilmassa. Ympäristö oli myös mukava kävelyyn. Kanavan varressa meni kävelytie, siellä oli myös kahviloita ja elokuvateattereita. Parissa laivassakin oli kahvila, toisessa kävimme juomassa kaakaot, hyvää oli. Syy kävelylenkille oli, paitsi että on kiva kävellä ja parantaa maailmaa, myös kieli. Hän haluaa oppia englantia ja minä ranskaa. Niinpä juttelimme ensin ranskaksi ja vaihdoimme sitten englanniksi. Hänen englanniinkielentaitonsa olikin aika ruosteessa, mutta varmaan aktivoituu, kun sitä käyttää. Hän suunnittelee lähtevänsä vaihtariksi Intiaan, ja siellä opetus olisi englanniksi. SIellä viimeistään kielitaito virkistyy, tosin intialaisilla on veikeä aksentti, joka tarttunee mukaan. Kuvan puluista otin kaveria odotellessa, ne lentelivät mahtavan isona parvena aivan pään ympäriltä nin, että tuli hitchcock-fiilis. Tässä ne ihan kiltisti istuksii.

Ensi viikonloppuna, sunnuntaina, lähden Tukholmaan viikoksi MEDes-työpajaan. Se onkin sitten minulle viimeinen, kun tämä on minun viimeinen MEDes-vuoteni. Samoin viikon suurin jännitys – mihin kukin päätyy ensi vuodeksi – ei jännitä enää, tiedän mihin menen. Sen sijaan on kiva tavata tuttuja, tutustua uusiin ihmisiin ja tavata ensi vuonna Helsinkiin tulevat. Ennen Tukholmaan menoa meitä osallistujia pyydettiin kuvaamaan tämänhetkisistä kaupungeistamme ihmisiä, jotka mielestämme ovat muodin edelläkulkijoita. Työpajamme aiheena on trendien tutkiminen ja käytämme kuvia työskentelyn pohjana. Varasin lennot Tukholmaan jo hyvissä ajoin, Ryanairilta. Tälle Pariisi–Tukholma -välille on paljon tarjontaa, ja se oli halpa. En ole sitä ennen käyttänyt, joten saapa nähdä… Siellä on kuulemma toi tarkat määräykset käsimatkatavarasta ja muista pikkuasioista, ja kaikesta säännöistä väänkään poikkeavasta laskutetaan. Aion mennä pelkän repun kanssa, toivottavasti ei tule sanomista… Mittasin kyllä, että reppuni on mitoissa, mutta jotenkin tuon yhtiön toiminta tuntuu sellaiselta karjavaunumeiningiltä, että pitäisi ottaa huomioon asioita, joita ei muilla yhtiöillä ehkä tarvite huomioida. Eiköhän se mene kuitenkin ihan hyvin. Lähtö on aamulla, mutta inhimilliseen aikaan, klo 10.00. Takaisin tulo onkin sitten klo 7.10, joka tarkoittaa lähtöä Tukholmasta 4.30 bussilla. Huoh. Se nyt on vain yksi aamu, joten kestän sen.

Torstaina oli croquis-kurssi, ja se olikin enempi piirtämisen vapauttavaa toimintaa, jota meillä TaiKissa oli jo ekana vuonna. Piirrettiin mallia katsomatta paperia, siis kunhan sotkettiin niin paljon, että ei enää haittaa, jos tulee sotkua. Hiukan minua huvitti, kun tutorini kovasti tärkeänä piti sitä, että osallistun sille kurssille. Otin sen mielelläni, koska se on hauskaa, mutta hänen mielestään minun piti sinne mennä, koska minun portfoliossani ei ole piirrettyjä ihmisiä. Hih, eipä kysynyt, piirränkö minä niitä noin yleensä. Eipä ole kaikkia asioita portfoliossa, ei. Piirtelen kyllä ihmisiä huvikseni, jos pitää vaikkapa odotella jossakin, tai istua junassa tai muutoin sopivassa tilanteessa.

Taidan vielä tänään poiketa koululla, vaikka minulla onkin vapaapäivä. Siellä yksi kolun oppilaista on juuri palannut Antarktikselta ja aikoo esitellä reissuaan. Sinne siis!