1350818049_img-2dd8097bdf8ec6f83a0b08488

Nyt meillä MEDes-opiskelijoilla on meneillään vuotuinen workshop, jossa meidät jaettiin ensi vuodeksi eri kouluihin. Minulle osui Pariisi, se oli myös toivelistallani ykkösenä. Sinne hain viime vuonnakin, mutta käskivät kasvaa ensin vähän Milanossa, sitten pääsisin. Ja näin pääsin, ilmeisesti olen nyt tarpeeksi iso.

Tuleva kouluni on ENSCI – Les Ateliers, pieni n. 250 opiskelijan koulu Pariisin keskustassa. Kaikki siellä opiskelleet ovat olleet tyytyväisiä ja sinne tuntuu olevan monella kova hinku, vaikka ehtona on ranskan kielen taito. Tosin tänä vuonna yksi italiano pääsi, vaikka ei kieltä taidakaan. Italia ja ranska ovat kuitenkin niin läheiset kielet, että toisen oppii melko nopeasti jos toisen taitaa. Kielitaito minullakin on tavoitteena. Olen opiskellut ranskaa useaan otteeseen, mutta se ei vain tahdo pänkäiseen päähän tarttua. Tulen sillä joten kuten toimeen, mutta varmaankin muutaman kuukauden maassaoleskelun aikana kielitaito sujuvoituu.

Viikonloppuna aikeissa on markkinoida tulevaa messutapahtumaa. Teemme workshopissa messuosastoa Salone Satelliteen, joka on kansainvälisten huonekalumessujen sivuosasto, jonne on vapaa pääsy (tervetuloa). Olemme ideoineet erilaisia tapoja saada ihmisiä sinne, ja me Pariisiinlähtijät päätimme tehdä "unohdettuja matkatavaroita". Messuosastomme teemana on lentokenttä, sillä tässä MEDes-systeemissä matkustamme paljon. Olemme rakentaneet sinne "läpivalaisulaitteen", jolla olemme läpivalaisevinamme matkatavaroita. Rakensimme siis laatikon, jossa on liukuhihna sisällä, ja laukut menevät siis siitä läpi ihan oikeasti, mutta ruudulla näytämmekin vähän eri sisältöä kuin laukuissa oikeasti on... Me Pariisiinlähtijät levitämme kaupunkiin pahvisia "matkalaukkuja", joiden tarkoitus on saada ihmiset kiinnostumaan.