1350850577_img-b9a3eb3804b4b4b6875de40d0

Tänään olin tutorini kanssa sopimassa alkavan lukukauden kursseista. Yllätyksekseni hän ehdotti minulle ensi viikoksi myös työpajaa; luulin kurssien jo alkavan. Alkavat kuulemma vasta seuraavalla viikolla, ja ensi viikon paja olisi jatkoa tälle nyt meneillään olevalle. Mikäpä siinä, saan näistä pajoista 3 opintopistettä kummastakin, yhteensä siis kuusi. Se taasen tarkoittaa vähemmän kursseja lukukaudelle. Mielelläni kursseilla olen, mutta on kiva, jos on vapaa-aikaa myös. Olin jo katsellut muutamia kursseja etukäteen, mutta ne menivät uusiksi. Katsomani kurssit olivat melkein kaikki jotain muuta, kuin olin ajatellut, pelkkää teoriaa esimerkiksi, joka olisi aika rankkaa, kun pitäisi lukea kirjat ranskaksi. Helpommalla pääsen, jos teen asiat käytännössä.

Kunhan lukukausi todellakin alkaa, opiskelen tiistaiaamuisin tilavuuden käytäntöä ja muotoa, jos ihan tarkkaan kääntäisin tuon kurssin nimen. Käytännössä saven muotoilua. Kerroin tutorilleni, että tarvitsen jotakin kolmiuloitteisuuden tueksi, kun meinaan tehdä asioita liian kaksiuloitteisesti. Pitää jotenkin saada kolmas ulottuvuus paremmin hallintaan, niin, että pystyisin helpommin ajattelemaan kolmiulotteisesti. Luulen, että savi on siihen oikein hyvä väline. Jatkan samaa ajatusharjoittelua keskiviikkoaamuisin opettelemalla 3D-ohjelmaa. Se tulee olemaan hyödyllistä, sillä minusta on tullut aivan kädetön sen kanssa, kun en ole juurikaan tarvinnut sitä sen jälkeen, kun Suomesta lähdin. Samalla sekin tukee kolmiulotteista ajattelua. Torstaiaamuna huvittelen piirtämällä croquis'ta, eli nopeita ihmiskuvia mallista. Hih, tästä tuli oikein hauska kevät! Lisäksi tulee sitten iso projekti, joka kattaa puolet opintopisteistä. Luultavasti teen projektia, joka liittyy väestön ikääntymiseen ja ikääntyvien tarpeisiin. Lisäksi tutorini käski minun pitää lokikirjaa keväästä, lähinnä kulttuurillisista eroista, visuaalisuudesta täällä. Hmm, mitenköhän sen toteuttaisin?

Tänään täällä oli kevättä ilmassa. Kuva on aamulta, kun oli vähän sumuista ja silti keväistä. Jotkut olivat päättäneet sulkea kadun muuttoa varten… Iltapuoleen aurinkokin paistoi juuri niin kuin se kevätiltana paistaa, ihan eri tavalla kuin talvella. Linnut laulavat keväisesti ja ilma tuoksuu jo keväältä. Vihreää ei puissa vielä näy, mutta ei sekään liene kaukana.