1350850880_img-1c69016e7effb0bdb8a7853ee

Toinen lukukausi alkoi tänään viikon työpajalla. Valitsemani pajan otsikko oli Des usages au design, jonka kuvittelin olevan muotoilun käyttö. Sitä sitten ihmettelin itsekseni, että mitähän tuo mahtaakaan olla. Tosiasiassa se olikin käyttäjä muotoilussa, mikä sopii oikein hyvin, vaikka ymmärsinkin ensin ihan pieleen. Tänään aloitimme, ja minulle ennestään tuttua asiaa oli, eli teemme käyttäjätutkimusta. Sitä harjoittelin yhden kurssin verran toisella vuodella Taikissa. Ei se kovin paljoa tunnu poikkeavan täällä, melko samalla tavalla asia täälläkin esiteltiin. Kertaushan ei ole opintojen äiti, vaan variaatio, joten onpa kai jonkinlainen variaatio kuulla samat asiat toisen kertomana ja toisella kielellä. Hämmentävää oli se, että luennoitsija oli tehnyt kalvonsa englanniksi, joka aiheutti sen, että minun piti valita, luenko vai kuuntelenko, koska molempia en pystyu tekemään. Päätin keskittyä tekstiin ja tein hyvät muistiinpanot. Illalla sitten kalvot löytyivät sähköpostista, joten aika turhaa oli kirjoitella :o)

Iltapäivän kulutimme pareina kaupungilla havainnoiden metrossa lukijoita. Tarkoituksena on siis löytää sunnittelumahdollisuuksia koskien yleisissä kulkuneuvoissa lukemiseen. Ajelimme metroilla ja ratikoilla ja haastattelimme ihmisiä, jotka lukivat jotain; mitä lukevat, miksi, mistä luettava oli peräisin ja jäisikö se metroon vai ottaisiko hän sen mukaansa. Ilmaisjakelulehdet ovat täälläkin suosittuja ja ihmiset lukevat niitä ja kierrättävät kädestä käteen. Tosin joku rouvashenkilö sanoi, että ei voi lukea niitä, kun ne ovat niin saastaisia, hehe. Vain yksi kieltäytyi kunniasta tulla haastatelluksi, ja yksi halusi, että hänestä otettavassa kuvassa ei näy kasvoja. Päätön kuva, sehän tulee ihan luonnostaan.

Tulin vasta eilen takaisin Pariisiin. Matka meni hyvin, joskin lento oli tunnin myöhässä. Sitä sattuu. Matka meni kuitenkin nopeasti kirjaa lueskellessa. Niin hyvä tuuri oli, että laukku tupsahti ensimmäisenä hihnalle, juna tuli pian ja se ajoi pysähtymättä suoraan kaupunkiin. Oikein sujuva matka siis! Konekin oli taas puolityhjä, eli varmaan noille uusille iltavuorolennoille saa halpoja lippuja Hki-Pariisi, vink, vink! Jääkaapissa oli lähinnä vain valot, muut olin tyhjentänyt lähtiessä. Säilömaitoa ja kananmunia olin kuitenkin jättänyt aamuksi ja illaksi säilöruokaa. Sekin oli ihan mukiinmenevää, joskin annos oli liian pieni. Onneksi oli näkkäriä ja tuorejuustoa, niillä on helppo paikata liian pieni ateria. Tänään sitten tulin ruokakaupan kautta kotiin. Ostin kaalia ja punajuuria ja keitin bortch-keiton. Se ei taaskaan meinannut mahtua kattilaan, kun minulla keitokset tuppaavat aina kasvamaan. Ihan hyvää tuli silti. Unohdin ostaa creme fraiche'iä, mutta meni se näinkin. Sen sijaan ostin pienen siivun gorgonzola-mascarponea, ajattelin, että makustelen oikein hyvää juustoa. Se olikin aika rasvaista, taisi olla se mascarpone se rasvatahnanoloinen juttu. Minusta ei tullut tämän ystävää. Ensi kerralla jotain muuta. Ehkä tuon juuston loput voisi laittaa pörssikeittoon smetanan sijaan.

Tällä viikolla pitää valita kurssit. Tapaan tuutorini varmaankin keskiviikkona ja silloin sovimme kursseista. Se olisi pitänyt tehdä jo aiemmin, mutta kun livahdin Suomeen lomailemaan perheellisen etuoikeudella, niin se jäi. Saapa nähdä, mihin lopputulokseen päädymme. Minulla on jo joitain katsottuna, mutta tutorillani saattaa ola eriävä mielipide.