Tänään oli oikein arkinen päivä. Sattui vielä pilvipoutaa, vähän suhmurainen päivä, vaikkakin oli lämmin eikä satanut. Tänään olin metaprogetto-kurssilla, nämä torstait ovat tosi mielenkiintoisia, mutta aika väsyttäviä. Mielenkiintoisia, koska kurssi on 2. vuoden teollisen muotoilun kurssi, jossa minun tavoitteeni on ymmärtää, miksi italialainen muotoilu on sitä mitä se on (se tavoite tuntuu toteutuvan), oppia italiaa (sekin ainakin jotenkin toteutunee), ja siinä sivussa osallistua projektiin. Se ei tarkoita, ettenkö tekisi projektia tosissani, mutta jotenkin se tuntuu nyt sivuseikalta. Teemme ryhmätyötä, ja välillä en ymmärrä kaikkea, mitä muut ryhmän jäsenet puhuvat ja jos en pinnistä, keskittyminen herpaantuu ja sitten en ymmärrä sitäkään. Yleensä, kuten tänään, muut puhuivat kovasti, ymmärsin pääosin, mutta kun mietin, mitkä sanat valitsisin ilmaistakseni jotain, niin muut olivat jo ehtineet keskustelussa jonnekin aika kauas ;o) Tosin kerta kerralta pystyn osallistumaan enemmän.

Tänään teimme yksilötehtävät aamupäivän päätteeksi, meidän piti täyttää taulukko, jonka tarkoitus oli hahmottaa projektimme päämääriä ja mahdollisuuksia, ja selvittää ajatuksia. Teimme sen ensin yksin, ja sitten kaikki koottiin ryhmäkohtaisesti ja jatkoimme projektia uusin, tai jalostunein ideoin. Tuli vähän turisti-olo, kun katsoimme niitä opettajan johdolla rinnan; minulta loppui aika kesken, ja diagrammit oli aika kokoon raavitun näköisiä (eikä vain näköisiä), kun muut olivat tehneet paperitolkulla materiaalia. Kolme tuntia ei oikein riittänyt minulle, varsinkaan, kun piti siitä 45 minuuttia uhrata opintotoimistossa käyntiin, sekin vielä. Onneksi ei ole kovin korkeat tavoitteet, jos läpi pääsee, niin kaikki hyvin. Opettajat lähinnä hymyilevät ymmärtäväisen oloisina, ilmeisesti ennenkin nähneet turisteja tunnilla. Itse asiassa sain aika paljon aikaan, ottaen huomioon, että tein sen italiaksi. Tosin yhden otsikon olin ilmeisesti ymmärtänyt väärin, heh.

Ensi viikolla kaikki kurssit ovat tauolla, ja koululla järjestetään workshoppeja. Pääsin vaatetussuunnitteluosastolle Retrosuperfuture-kurssille, jossa ilmeisesti tehdään mallisto retroa ja futuristisia ajatuksia yhdistellen, kuulostaa mielenkiintoiselta. Tosin ilmoittautumisen jälkeen tajusin, että minulla ei ole työlupaa tekstiilipajalle, kaikkien muiden pajojen turvallisuuskurssit olen käynyt, mutta en arvannut tarvitsevani tuota pajaa. Turvakurssin käytyään saa työluvan, ilman sitä ei ole asiaa pajoille. EHkä ensi viikko menee kotona neulan ja langan kanssa. Taidan tehdä liimattavan malliston... Ehkäpä näillä workshopeilla ei toteuteta mitään, tiedä häntä. Toivottavasti ei kuitenkaan kaadu siihen.