1350851142_img-1dbf38264710f25f72fac1aed

Sain eilen aikaiseksi siivota. Olikin jo aika, sillä huoneen kokolattiamatto kerää pikkuroskaa, ja siinä tuntuu myös kaikki näkyvän. Niinpä kaivoin imurin esiin ja aloitin. Imuri laatikossaan toimittaa muina aikoina yöpöydän virkaa. Olen punonut siihen kuitupaperista päällisen, joka sopivasti hämää silmää luulemaan sitä kalusteeksi. Kun vedin sen eilen seinän viereltä, oli sen taakse kertynyt ikävän näköinen tumma pölykerron jalkalistaa vasten. Sen olin kerran aiemminkin huomannut ja epäillyt homeeksi. Nyt huomasin myös paperisen "pöytäliinan" olevan ihan reilusti takaa homeessa ja myöskin kosketettaessa kostean tuntuinen käteen. Taitaa olla kunnon vesivahinko tuossa kylppärissä. Mahtaakohan suihkukoppia olla eristetty lainkaan? Taisin myös löytää selityksen sille, miksi olen ollut niin monta kertaa flunssan kourissa, vaikka yleensä tämmöiset taudit eivät kovin usein kiusaa.

Ihanaa, kun kone toimii taas. Jotain kummaa siihen jäi, kun huollossa asensivat käyttöjärjestelmän uusiksi, tietysti ranskalaisin asetuksin, niin kaikki asiat eivät vain muuta kieltä, vaikka vaihdoinkin kielen suomeksi. Viikonpäivä näyttää aina vaan samedi lauantain sijaan. Kannattaisikohan kiukustua tuosta vai päättäisiköhän ottaa positiivisen kannan ja ajatella kansainvälistymistä ja kielten oppimista? Ehkä jälkimmäinen tapa on hauskempi.

Parissa päivässä on tullut ihan oikea kevät. Linnut ovat laulaneet jo jonkin aikaa, nyt myös lehdet ovat ilmestyneet pensaisiin ja joihinkin puihin. Eilen oli oikein lämmin, parikymmentä astetta, ja tänäänkin varmasti 16-17°. Monet kulkevat jo sandaaleissa tai muuten avonaisissa kengissä. Paljaita sääriäkin jo näkyy, sekä miehillä että naisilla. Kesä tulee!

Kuva viime viikolta Tukholmasta.