1350818034_img-eca9136a5136cf93a9699a2d1

Huomenna alkaa MEDes-workshop. Se on viikon mittainen rupeama tähän Master of European DESign -vaihto-ohjelmaan kuuluville opiskelijoille. Meitä tulee muutama kymmen opiskelijaa Suomesta, Ruotsista, Saksasta, Skotlannista, Ranskasta ja Italiasta. Heti huomenna meidät jaotellaan ensi vuoden opiskelupaikkoihin, joten huomenissa tiedän, missä ensi vuoden asun. Tähän systeemiin kuuluu viisivuotisen opiskelun kolmannen ja neljännen vuoden suorittaminen jossakin muussa systeemiin kuuluvassa koulussa. Viides vuosi sitten vietetään omassa koulussa.

Hain ensisijaisesti Pariisiin Les Ateliers'iin (ENSCI), toisena vaihtoehtona Stuttgartiin, ja kolmantena oli vielä Tukholman Konstfack. Kaikki on hyviä kouluja, mutta mieluimmin menisin Pariisiin. Haluaisin oppia kunnolla kielen, joka aina vain monista opiskelupätkistä huolimatta (tai juuri niistä johtuen) on horjuva. Siellä olisi myös tuttuja/sukulaisia, olisi vähän kuin seurapiiriä valmiina ;o) Koulu siellä on pieni ja oikein hyvänä pidetty. Tosin kaikki nämä koulut ovat hyviä, joita tässä ohjelmassa on mukana.

Tänään nautin kevätpäivästä huomista odotellessa. Puut kukkivat ja oli ihanan lämmintä. Kävin uimahallissa ja ajelin fillarilla kulmilla ihan huvikseni. Aamut ovat vielä viileitä, mutta päivällä saa sulloa takin reppuun ettei sulaisi.