1350851195_img-29cad2693fd3e48548c7e4f55

Eilen kävin uimahallissa. Menimme yhdessä parin opiskelijakaverin, italialaisen ja ruotsalaisen, kanssa. Yllättäen hallissa olikin eilen ilmainen sisäänpääsy, joten säästimme euroja, mutta vastapainona tietysti siellä oli aika paljon ihmisiä. Normaali pääsymaksukaan ei ole kovin paha, 3 euroa kerralta. Liäksi halli on viiden minuutin kävelymatkan päässä kotoa. Eurot olisivat tosin olleet tarpeen, sillä kaappien lukot toimivat euron pantilla.

Seuraava ylläri oli pukuhuoneiden edustalla. Siinä oli pitkä penkki, jossa oli tarkoitus ottaa kengät pois ennen pukuhuoneeseen menoa. Ihan hyvä idea. Onneksi oli tossut mukana, ei tarvinnut paljain jaloin mennä, pukuhuoneiden lattiat ovat joskus hiukan epämääräisiä. Ja sitten pukuhuoneeseen. Niitä oli kaksi, mutta ei, ei naisille ja miehille, vaan collectif ja individuelle, jahas, kollektiivi ja yksittäis, ei nais- ja mies-sellaisia, okei. Päätimme olla individualisteja. Pukuhuone oli täynnään pukukoppeja, joihin jokainen individualisti sukupuoleen katsomatta lukittautui vaihtamaan vaatetusta. Sitten kamppeet kaappiin ja suihkua kohti.

Suiku oli myös yhteinen. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo kukoisti suihkussa parinkymmenen oudon naisen ja miehen kanssa. Hiukan vilahti mielessä, jotta kuinkahan huolellisesti kukaan, sukupuoleen katsomatta, tohti sukukalleuksiaan pestä ja milloinkahan kukin oli viimeksi kunnolla käynyt suihkussa. Aika moni hädin tuskin kasteli itseänsä ennen altaaseen menoa, meikit oli nätisti naamalla ja tukka kuiva, uimalakki päähän ja altaaseen. Vedenpuhdistus toimii, onneksi. Olin aika yllättynyt tästä järjestelystä, sillä olin luullut täkäläisiä sen verran ujoiksi, että suihkut olisivat erikseen, mutta ilmeisesti ujostella ei tarvitse, kun on uikkarit päällä.

Uimarit olivat täälläkin aika urheilullista porukkaa, samoin kuin Milanossa, joskin täällä näkyi enemmän naisia, myös vanhempia. SIlti sellaiset enempi huvin vuoksi uijat puuttuivat täältäkin. Taidan käydä toistekin.

Kävin tänään koululla, kun järjestelimme meitä ulkomaalaisia kursseille. Kaikki kurssitoiveet eivät olleet täyttyneet, sillä kursseille oli enemmän tulijoita kuin oli paikkoja. Sain omani lähes kaikki pidettyä, vain croquis-tunnista jouduin luopumaan. Se ei ollut paha juttu, voin mennä sinne ensi lukukaudella. Pääsin myös kurssille, joka koostuu vierailuista mielenkiintoisissa paikoissa, se oli tosi kiva, koska samalla tutustun kaupunkiin ja varmaan saan uutta perspektiiviä. Luvassa on näyttelyitä ja muita mielenkiintoisia paikkoja. Lisäksi kurssivalikoimaani kuuluu luovan kirjoittamisen paja, joka on ranskaa, ja muodot ja rakenteet -kurssi. Pääprojektina teen jotakin uusiin teknologioihin liittyvää.

Illalla kävin vielä ostoksilla. Tarvitsen uudet farkut, kun nykyiset on jääneet liian isoiksi, mutta enpä löytänyt. Kävin parissa ketjumuumälässä, joissa oli kyllä kivan näköisiä housuja, mutta mallit ei sopineet laihtuneellekaan räystäspyrstölle. Pitänee löytää farkkukauppa, jossa joku osaa ojentaa oikean mallisia housuja käden ulottuville. Tai jossa yleensä olisi sopivan mallisia housuja. Hiki tuli, mitään ei tarttunut mukaan. Pöh.

kuva stock.xchng