1350819627_img-f8a6e667d2cefa322b53243c8

Tänään oli ulkomaalaisten opiskelijoiden tervetuliaispäivä. Kiersimme tärkeimmät paikat koululla ja tietysti meille kehuttiin kovasti koulua. Näimme pajat, kiersimme mallipajassa, isompien mallien pajassa, tekstiilipajassa ja valokuva/elokuvapajassa. Aika hulppeat tilat olivat; rakennukset olivat melko uusia, ilmeisesti koulu on muuttanut noille sijoilleen ei-niin-hirveän-kauan-sitten. Tilojen pitää tietysti ollakin isot, siellä kun pyörii ne vaivaiset 4500 design-osaston opiskelijaa. Tämä on vain yksi kampus; kaupungissa on muutama muukin, lisäksi kampuksia on myös naapurikaupungeissa, mm. Comossa, missä kielikurssi pidettiin.

Lisäksi ihmetystä herättivät nämä kulkuportit; ensimmäiset näin perjantaina, kun menin tietokoneluokkaan. Samanlaiset näkyvät olevan myös kaikilla pajoilla ja kirjastossa. Sisään pääsee opiskelijakortilla, jos sellainen on. Minun pitää vielä anoa sisäänpääsyä porttivahdilta hyväksymiskirjeellä.

Eilen rikoin "uuden", hienon pyöräni. Ilmeisesti kivikatujen tärinästä putosi yksi mutteri; se, joka pitää etulokasuojaa, jarruja ja edessä olevaa tavaratelinettä paikoillaan. Niinpä koko höskä löpsähti alas ja aiheutti äkkipysähdyksen. Onneksi vauhtia oli vain vähän, olin juuri ylittämässä rautatiesiltaa, joten oli ylämäki, ja lisäksi siinä oli työmaa, joten siksikin ajoin hitaasti. Ja jalkakäytävällä. Kovassa vauhdissa olisi voinut olla ikävämpi juttu. Tänään kävin hakemassa rautakaupasta uuden mutterin, ja työkalun sen kiinnittämiseen. Samalla ostin uuden suodattimen liesituulettimeen, jonka eilen pesin vähemmän tahmeaksi. Kaikki tämä henkilökohtaisesti palveltuna maksoi kuusi euroa, työkalun osuus oli viisi. Kiva, kun voi ostaa kaksi mutteria. Yksikin olisi riittänyt, mutta en ollut varma koosta, siksi investoin kahteen. Laitan kuvan fillarista tuonne alempaan juttuun.